Vyhledávání


Českotřebovský deník 286/2017 (21/10)

Poutníci na Horách

Závěrečný díl zábavy na Prvním pohodovém pátku 13. října patřil Poutníkům, správněji Poutníkům Česká Třebová. Program večera se díky přídavkům proti plánu přece jenom o něco prodloužil a tak jsem už před závěrečným "Countrybálem Poutníků" již musel odejít a fotku jsem získal až dodatečně díky Luďkovi Petrašovi, který pořizoval z celého večera  videozáznam. Věřím, že bude nějaká příležitost k jeho zveřejnění nebo alespoň shlédnutí, pro inspiraci pro další Pohodový pátek 2018, který Zdeněk Neterda už pomaloučku připravuje. 

Nejdříve k Poutníkům, bez kterých by to na Horách nešlo.  Měli letos a vlastně již v loňském roce vynikající sezonu, Za svoje úspěchy získali cenu Města Kohout 2016, absolvovali úspěšné jarní turné (Ostrava, Brno, Praha), oslavili 45 let společného hraní. Přispěli velkým dílem k tomu, že byl tak velký úspěch celého pohodového večera.

Ohlasy byly velké jak ze strany publika, tak i od samotných muzikantů. Na úspěšný večer na Horách si vzpomněli před svým odletem do Irska i bráchové Malinovi a poslali pozdravný a spokojený mail. Muzikantů - i těch třebovských - bylo na tomto večeru opravdu hodně, mohli jsme zde potkat, nejen Poutníky, ale i Mědvědy, Carrambu nebo Ahasvery i další. Sál na Horách je pro takové akce jako stvořený. Bylo opravdu vyprodáno, byl boj o každou židli. I když by se prodalo snad ještě o 150 vstupenek více, tak přemístění akce jinam by nemělo tu správnou atmosféru.

Připomenu ještě celý článek Milana Michalského o Prvním pohodovém pátku, do kterého byly přidány i fotky vystupujících Poutníků. (mm)